aa      

elektrische deelauto's Greenwheels

CHEFMONTEUR AUTONIEUWS

Nu 25 elektrische deelauto's Greenwheels in vier grote steden
 
Gebruikers van Greenwheels-deelauto's in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kunnen sinds kort op 25 plaatsen een elektrisch aangedreven deelauto gebruiken.

De auto's rijden op Groene Stroom die ze 'tanken' bij laadpunten van Essent die bij de standplaatsen van de wagens staan. De elektrische Peugeot Ion's van Greenwheels kunnen daardoor CO2-neutraal rondrijden.

Het project is een proef waarmee duurzame mobiliteit in de praktijk wordt gestimuleerd. De pilot is ondersteund met een subsidie 'Proeftuinenregeling' van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Duurzame mobiliteit
Nu de 25 laadpunten en auto's geplaatst zijn, kunnen de ongeveer 20.000 Greenwheels automobilisten die in de vier grote steden wonen ervan gebruikmaken. Dankzij een slim reserveringssysteem heeft de auto altijd voldoende stroom voor de rit. Bovendien heeft de gemeente Amsterdam besloten dat bestuurders van een elektrische Greenwheels-auto in de hele stad gratis mogen parkeren. Voor ritten die niet elektrisch gereden kunnen worden, heeft Greenwheels alleen al in Amsterdam op meer dan 600 locaties zuinige stadsauto's staan.

Deelauto's worden vaker gebruikt en hebben in korte tijd veel meer kilometers op de teller staan. Toch is de gemiddelde rit van de Greenwheels-automobilist kort. Negentig procent van de ritten kan op één acculading worden gereden. Daarnaast is 83% van de deelautogebruikers positief of heel positief over de elektrische auto. Dat maakt het deelautoconcept dan ook geschikter voor de transitie naar elektrisch rijden dan autobezit.
       
      HOME Ander merk zoeken Autobedrijf op regio Voordelig tanken